5 Minit Sehari Cuci Rambut Dengan Air Garam, Keguguran Rambut Dan Kelemumur Hilang Dengan Petua Tradisional Ini!

1. Menyingkirkan Kelemumur
Saat kepala kita penuh dengan kelemumur, itu mengisyaratkan kulit kepala kita dijangkiti oleh bakteria. Membersihkan rambut dengan air garam boleh menolong kita bersihkan bakteria – bakteria yang degil itu. Namun bila kelemumur disebabkan oleh alergi, saya mencadangkan agar rakan – rakan pergi membuat pemeriksaan diri ke doktor paling dekat.

2. Buat Rambut Kelihatan Lebih Segar
Air garam boleh menolong kita bersihkan kepala dari minyak, bakteria, serta kotoran – kotoran yang lain, oleh karenanya rambut bakal akan kelihatan lebih fresh serta berkilat.

3. Mengawal Minyak Berlebihan
Bila rambutmu iaitu type rambut yang berminyak iaitu type rambut yang paling mudah gugur. Oleh kerana itu anda perlu air garam sebagai pengawal minyak berlebihan serta pastinya bikin rambut anda menjadi lebih sihat.

4. Mengelak keguguran rambut
Seperti mata – mata terlebih dulu, air garam boleh menebalkan rambut kita serta tutup rapat liang – liang kulit kepala kita hingga rambut gugur bakal pergi jauh – jauh dari kita. Membersihkan rambutdengan air garam banyak faedahnya rakan – rakan jadi janganlah lupa ya sekurang-kurangnya 1 minggusekali bersihkan gunakan air garam.

 

sumber ;info kesihatan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *