Ahl0ng Simbah Cat Merah Salah Rumah, Minta Pula M4ngsa T0l0ng Cari Rumah Sebenar Penghutang

Baru-baru ini tular dekat Faceb00k, seorang pengguna yang terkejut apabila rumah dan kereta miliknya di simbah dengan cat merah oleh ‘Ahl0ng’.

Menerusi perkongsian tersebut, pengguna yang dikenali sebagai Azhar Md Arif menjadi keliru kerana bukan dirinya yang berhvtang tetapi jirannya. Ini dapat dilihat dalam alamat surat dengan tulisan merah yang ditampal Ahl0ng dan tertera alamat sebenar penghvtang.

Menurut Azhar, kejadian tersebut berlaku lebih kurang pukul 12 malam semalam apabila dia terdengar jeritan jiran depan rumahnya.

Dah salah rumah, Ahl0ng pula minta tolong cari penghvtang sebenar

Rumah aku n0mb0r 288, rumah penghutang n0mb0r 286, aku WhatsApp si Ahl0ng, si Ahl0ng siap suruh kita pulak cari 0wner rumah tu.

Jelasnya, sebaik sahaja dia keluar dari rumah, kelihatan dua orang lelaki menunggang motosikal terus beredar dari rumahnya selepas mencampakkan sebotol cat merah di depan rumah.

Sudah lah salah rumah, dia b0leh suruh kita cari si penghutang tu, sabar sahaja lah.

Dalam pada itu, Azhar berkata dia membuat hantaran tersebut supaya orang ramai lebih berwaspada. Dia turut mem0h0n d0a daripada orang ramai supaya dirinya dilindungi selepas dig4nggu oleh ‘Ahl0ng’ tersebut.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Kredit: Faceb00k

Sumber: Oh media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *