Amalkan Selawat Tafrijiyah, In sha Allah Bertalu2 Rezeki Masuk Dan 1 Per 1 Jalan Keluar Dari Masalah, Semuanya Akan Terungkai

Kepada sesiapa yang sedang sakit, yang sedang ditimpa masalah, yang sedang ada sebarang hajat, amalkanlah Selawat Tafrijiyah.

Antara kebaikan pengamal selawat ini

Allah akan melenyapkan kese dihan, kes ulitan serta ba ha ya yang menimpa dirinya.
Allah akan memudahkan segala urusan hidupnya.
Dipancarkan nur (cahaya) dalam hatinya juga ditinggikan martabatnya.
Suaranya didengari serta pandangan dan pendapatnya diterima ramai
Dia dilindungi daripada segala bencana dan mala petaka.
Dia sentiasa dicintai oleh semua orang.
Segala yang dihajati akan dimakbulkan Allah.
Dimurahkan rezekinya, dijauhkan daripada kel aparan dan kem iskinan.
Setiap pen yakit ada penawarnya. Bacalah selawat 7 kali pada air dan minum. Insya Allah, pe rut yang sa kit atau memulas akan sembuh.
Menurut Imam Ad-Dainuri, barang siapa membaca selawat ini 11 KALI setiap hari setiap lepas sembahyang lima waktu, REZEKInya tidak putus-putus dan mendapat kedudukan yang tinggi.
Menurut Syibab Ahmad, sesiapa berselawat 3 kali setiap selesai solat Subuh, Maghrib & Isyak, Allah akan menghindarkannya daripada sebarang be ncana.
Allah akan ha puskan do sa-do sa kecil dengan kita mengamalkan berselawat sebanyak 11 kali setiap kali selesai menunaikan solat fardu.
Sesiapa yang amal membaca selawat 3 kali setiap selepas solat 5 waktu akan dihilangkan kebuntuan fikiran dalam menghadapi apa jua masalah.
Sabda Nabii SAW: Barang siapa berselawat kepadaku 10 kali pada waktu pagi dan 10 kali pada waktu petang tiap hari, ia akan beroleh syaafaatku pada hari kiamat – Hadis Riwayat Thabrani.
“Rasulullah s.a.w. bersabda: “Sampaikan dari ku walaupun sepotong ayat.” share dan like artikal kami. terima kasih kerna membaca, semoga bermanafaat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *