Gelagat Lucu Budak Lelaki Ini Menamakan Kubis Bunga Sebagai Brokoli Albino Mencuit Hati.

Telatah kanak-kanak selalunya agak melucukan. Ada sahaja idea dan pemahaman mereka yang kadang kala melangkaui akal orang dewasa.

Walaupun ada segelintir yang berasa penat melayan telatah anak masing-masing khususnya yang masih lagi kecil, namun percayalah bahawa ianya sangat berbaloi.

Jika bawa mereka ke pasaraya, pasti ada sahaja soalan yang ditanya mereka kepada ibu bapa. Misalnya, “ikan apa itu?” “Ini sayur apa?” dan pelbagai lagi. Tetapi, lain pula kisahnya dengan kanak-kanak lelaki ini. Satu video pendek yang telah dimuat naik di laman Twitter oleh @munazaly telah menggelikan hati pengguna.

Kanak-kanak ini tidak bertanya jenis sayuran kepada ibu bapa sebaliknya memberitahu bapanya jenis sayuran berkenaan.

Menerusi rakaman tersebut, kita dapat lihat kanak-kanak lelaki yang duduk di dalam troli pasaraya itu ditanya jenis sayur yang dipegang oleh bapanya.

Sayuran pertama yang ditanya adalah merupakan sayur brokoli dan menurut kanak-kanak yang petah berbahasa Inggeris itu, dia amat sukakan brokoli. Seterusnya, sayur kubis bunga dan dengan yakinnya kanak-kanak terbabit menjawab ia merupakan sayur brokoli albino!

Jawapan bersahaja itu membuatkan bapanya tergelak kecil dan kemudian memberinya lobak merah. Kanak-kanak itu dengan tepat menamakan sayuran berkenaan. Setelah itu, bapanya menamakan sayur lobak putih dan sekali lagi budak itu menjawab lobak albino!

Ya, semua sayuran bewarna putih dianggap sayuran albino oleh kanak-kanak berkenaan. Video berdurasi 20 saat berkenaan di-retweet sebanyak 8,000 kali dan menerima tanda suka sebanyak 6,000 kali.

Ternyata, imaginasi dan pemikiran kanak-kanak itu amat kreatif dan sudah menjadi tanggungjawab ibu bapa untuk mendidik mereka dengan perkara yang betul.

Semoga budak lelaki tersebut dapat menamakan sayuran itu dengan betul kelak.

Sumber:EBonline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *