Kelebihan Urutan Jari Sebagai Rawatan Alternatif Dan Persediaan Awal Untuk Mas4lah Tertentu. Boleh Kongsikan Petua Bermanfaat Ini

Perkongsian daripada Syed Alwi melalui laman Faceb00k miliknya ini berk0ngsi kaedah urutan melalui jari untuk merawat beberapa peny4kit seperti p3ning, b4tuk, dan mas4lah berd3ngkur malam. Menarik kan?

Teknik urutan merupakan salah satu kaedah alternatif untuk melancarkan aliran d4rah didalam salur d4rah bagi melegakan kes4kitan.

Segelintir tukang urut percaya bahawa terdapat beberapa peny4kit yang boleh diatasi dengan kaedah urut mudah yang boleh dilakukan sendiri dari rumah.

Teknik urutan yang boleh dilakukan sendiri itu biasanya apabila kita berasa s4kit di kepala dan lenguh-lenguh badan.

Urutan ini adalah sejenis seni yang telah digunakan sejak zaman dahulu lagi terutama bagi masyarakat Melayu dalam rawatan tradisional.

Namun pun begitu, teknik urutan ini memerlukan kepakaran kerana jika salah urut, boleh menyebabkan seseorang itu mengalami bengkak, l3bam dan d3mam.

Perkongsian daripada Syed Alwi melalui laman Facebook miliknya ini berkongsi kaedah urutan melalui jari untuk merawat beberapa peny4kit seperti p3ning, batuk, dan mas4lah berdengkur malam. Menarik kan?

Jom kita belajar satu persatu kaedah rawatan urutan melalui jari dengan betul supaya boleh diaplikasikan kepada diri sendiri. Semoga perkongsian ini bermanfaat.

Allah meletakkan pelbagai rahsia pada penciptaan ruas jari. Antaranya:

Yang Pertama:

Kelebihan Urutan Jari

Untuk meredakan pening atau sakit kepala, anda hanya perlu memicit semua ruas hujung jari, 1o saat setiap satu.

Nombor dua:

Kalau anda terbatuk-batuk, anda hanya perlu memicit jari hantu, sampai betul-betul hilang rasa batuk.

Kelebihan Urutan Jari

Jika anda rasa tegang leher, picit sahaja keliling ruas ibu jari. Kaedah yang sama jika anda menghadapi masalah berdengkur waktu malam

Yang keempat:

Kelebihan Urutan Jari

Jika anda terasa macam nak dapat s3rangan jantung, lekas-lekas picit jari kelingking dari atas ke bawah begini, picit kuat-kuat, insya Allah dengan cara itu sempat kita memanggil doktor untuk menyelamatkan anda dari menghidapi str0k. Kelebihan Urutan Jari Sebagai Rawatan Alternatif Dan Persediaan Awal Untuk Mas4lah Tertentu. Boleh Kongsikan Petua Bermanfaat Ini

Sumber:fb Syed Alwi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *