Resipi Sandwich Telur Viral! Buat Makan Sendiri Boleh, Nak Jual Pun Laku

Anak suka telur dan suka makan roti, masa ni lah ibu boleh tunjuk skil buatkan sandwich telur yang sedap dan paling cepat siap. Bukan untuk hidangan ahli keluarga je, kalau yang rajin boleh buat duit sampingan pula menjualnya.

Kadang kalau beli sebekas tak cukup untuk anak ramai. Apa kata buat je sendiri. Lagi jimat dan berbaloi sangat! Anak yang tak makan telur kuning sebelum ini bila dah buat sandwich telur pasti akan makan.

Tak percaya boleh cuba resipi ni ya!

Resipi Sandwich Telur Viral! Buat Makan Sendiri Boleh, Nak Jual Pun Laku
Ini resepi untuk 2 bundle roti yang besar ye. Kalau guna roti kurang daripada itu, kurangkan juga untuk bahan-bahan asasnya itu.

Bahan-bahan:

10 biji telur direbus dan dilecek
1 senduk mayonis
1 sudu teh lada sulah ajishio
Resipi Sandwich Telur Viral! Buat Makan Sendiri Boleh, Nak Jual Pun Laku
Cara-cara:

1. Campur semua sekali dan gaul sebati.

Bahan sampingan:

Tomato dipotong bulat
Salad (Ikut suka nak guna salad pokok atau salad biji@bulat)

Resipi Sandwich Telur Viral! Buat Makan Sendiri Boleh, Nak Jual Pun Laku
Cara melapis:

1. Sapu roti dengan mentega.
2. Ambik sekeping roti, letakkan tomato
3. Letakkan sesudu bumbu bancuhan telur dan letak atas tomato tadi dan ratakan.
4. Letakkan sekeping salad di atas bancuhan telur dan last sekali letakkan roti.
5. Potong serong 2@4. Siap

*susunan roti: roti, tomato, bancuhan telur, salad, roti.

Potong serong 4 dan masukkan dalam paper cup atau potong 2 serong.

Yang ni Nanie potong serong 2. Letak dalam bekas sandwich yang 3 segi. kalau nak jual RM2 satu

Resipi Sandwich Telur Viral! Buat Makan Sendiri Boleh, Nak Jual Pun Laku
Kalau nak tambah atau crab stick tu boleh jugak. Celur dulu sosej dan crab stick tu, potong kecil dan gaul sekali dalam bancuhan telur. Upkan sikit harga jualan.

Selamat mencuba. Semoga sedikit sebanyak dapat membantu ibu-ibu sediakan makanan sihat untuk anak dan bagi mereka yang ingin mencari pendapatan sampingan. Boleh jual kat rakan kat opis, kat jiran-jiran Kalau rajin memang boleh buat duit.

Sumber: Anissa Ismail via 10001 Resipi Untuk Anda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *