Serbuk Coklat Tamat Tempoh..”- Abang Spiderman Redha Rugi 300 Ringgit Buang Air Sebalang Besar

Menjadi seorang peniaga bukanlah seindah seperti yang terlihat di mata ka$ar. Ada p1hak yang menganggap peniaga gerai makanan paling banyak mengavt keuntungan kerana menjual makanan dengan harga yang ditetapkan sendiri.

Lebih-lebih lagi kepada peniaga jalanan, walaupun peniaga jalanan ini mendapat untung yang tidak seberapa dibandingkan dengan kedai makan tetapi jika itu sahaja sumber pendapatan yang ada, bersyukur dengan apa yang ada. Walaupun rugi tetapi menjaga kualiti produk yang dijual.

Semua yang berjinak dengan perniagaan mestilah mahukan keuntungan tetapi kalau sudah bukan rezeki, maka haruslah diterima dengan rela hati.

Itulah yang berlakv kepada seorang peniaga jalanan yang menjual air balang berperisa coklat apabila.

Pada awalnya, peniaga itu dipercayai tidak menyedar1 bahawa serbuk koko yang dibeli sudah tamat tarikh lupvtnya dan peniaga itu sudah membancuh minuman itu untuk dijual sebagai barang jualan pada hari itu.

Sesudah menyedari bahawa serbuk koko itu telah tamat tarikh lupvtnya dan peniaga itu mengambil keputu$an untuk membuang air tersebut ke dalam parit. Walaupun nilai kerug1an yang dianggarkan sekitar RM300 ringgit tetapi mereka memgambil kira aspek ke$ihatan jika mereka menjual air bancuhan koko tersebut.

Menjengah ke ruangan komen, ramai yang memuj1 t1ndakan mulia yang dilakvkan oleh peniaga itu yang hanya tidak memikirkan kevntungan sahaja tetapi aspek kes1hatan pelanggan yang meminumnya nanti.

Komen Netizen:

Sumber : Tiktok azharpenjualjalanan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *