Tidak mahu berpisah dengan itik mainannya, pemilik anjing ini buat kejutan pakai kostum itik

Setiap haiwan peliharaan ada kesukaan mereka yang tersendiri. Ada yang suka mencari perhatian tuan mereka, kalau boleh 24 jam mahu bersama dengan tuan mereka. Ada pula yang suka bersendirian melayan perasaan sendiri di luar rumah seolah-olah sedang berfikir masalah dunia yang perlu diselesaikan. Ada pula yang ceria sentiasa dengan alat permainan mereka yang selalu ada bersama mereka tidak kira ke mana mereka pergi.

Sama lah seperti anjing bernama Charlie ini yang mempunyai mainan kesukaannya yang tersendiri iaitu mainan itiknya. Tidak tahu mengapa, Charlie sangat suka akan itik kuning tersebut. Buktinya dia akan bersama itik bernama Mr. Quackers itu sepanjang masa. Walaupun dia memiliki banyak permainan lain, dia tetap memilih Mr. Quackers. Sepertinya kedua-duanya tidak dapat dipisahkan lagi.

“Saya perasan dia akan membawanya ke mana sahaja dia pergi dan juga tidur dengannya pada waktu malam,” kata Alicia, pemilik Charlie, kepada The Dodo.


“Saya tidak pernah melihat dia bertindak sedemikian dengan mainan yang diberkan kepadanya sebelum ini,” beritahu Alicia lagi.

Melihat betapa sayangnya anak anjing itu kepada itik mainan kegemarannya, Alicia dan suaminya merancang untuk melakukan sebuah kejutan yang menyeronokkan untuk Charlie.

Mereka kemudian memutuskan untuk mengenakan kostum yang mirip sekali dengan Mr. Quackers. Jadi, Charlie akan menerima kunjung Mr. Quackers versi yang snagat besar dan boleh bergerak!

Untuk tujuan itu, suami Alicia yang akan menggunakan kostum Mr. Quackers tersebut dan Alicia dengan peranannya untuk merekod reaksi Charlie apabila melihat itik mainannya datang kepadanya.

Suatu hari seperti biasa Charlie sedang duduk bersantai dengan Mr. Quackers kesukaannya di ruang tamu. Tiba-tiba dia didatangi oleh Mr. Quackers versi besar dan hidup. Melihat mainan kegemarannya datang kepadanya alam keadaan hidup telah membuatkan Charlie sangat gembira.

“Sejurus selepas Charlie melihat Mr. Quackers bersaiz hidup, ekornya mula bergoyang dengan pantas, seluruh badannya bergerak,” ujar Alicia. Momen tersebut adalah momen paling berharga buat mereka sekeluarga.

Charlie terus gembira dengan Mr. Quackers itu. Mereka sempat bermain dan berpelukan bersama. Nampaknya dia memang teruja bertemu itiknya itu dan jelas sekali dia memang sayang akan Mr. Quackers.

Setelah beberapa minit dia mungkin baru tersedar bahawa Mr. Quackers itu adalah pemiliknya yang sedang menyamar menjadi itik mainannya. Charlie walau bagaimanapun tetap gembira dengan pertemuan itu.


Walaupun Mr. Quackers tidak hidup sebenar tetapi momen tersebut sudah cukup mengembirakan buat Charlie dan melihat keseronokkan itu membuatkan Alicia dan suaminya turut gembira. Walaupun suami Alicia terpaksa menggunakan kostum itik seolah-olah menjadi maskot tetapi melihat kegembiraan Charlie membuatkan semua usaha mereka berbaloi. Apa yang penting Charlie gembira!

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *