Tip Kalau Nak Beli Lugage, Pilih Yang Guna Material Ini Supaya Tahan Hentakan & Bebanan

Masuk hujung tahun ini ramai yang bercadang untuk bercuti. Salah satu keperluan bercuti dah tentu bagasi atau luggage.

Bagi yang sedang mencari lugage ini tip yang dikongsi oleh Syfq melalui akaun Twitter milik beliau boleh dijadikan panduan.

Memandangkan harga untuk lugage agak mahal maka kita perlu pilih yang terbaik. Ujarnya sebelum membeli lugage sebaiknya kita tahu material yang digunakan kerana ia banyak menyumbang kepada ketahanan beg. Barulah keluar kargo beg masih elok lagi.

Cari lugage yang guna material ini
Katanya bercadang beli lugage, cari yang menggunakan material polypropylene atau polycarbonate. Kedua-dua material ni mempunyai ketahanan yang kuat dari segi hentakan dan bebanan.

Tip Kalau Nak Beli Lugage, Pilih Yang Guna Material Ini Supaya Tahan Hentakan & Bebanan

“Masa nak cari luggage untuk bawa travel haritu, salesperson tu tunjuk demo dia lenturkan luggage macam ni. Terus aku beli beg yang sama. Tip nak beli luggage;

1. Cari yang guna material polypropylene atau polycarbonate. Kedua-dua material ni mempunyai ketahanan yang kuat dari segi hentakan dan bebanan

2. Jangan beli luggage jenis ABS. ABS luggage sesuai untuk naik atas cabin. Masuk cargo, hancurlah beg kau

INFO: Material polypropylene ini sangat padu dari segi toughness dan rigidity. PP jugak mesra alam sbb PP material ni thermoplastic (it can be recycled and change into new product). Konklusinya pilihan product menggunakan material PP sangatlah bijak di samping membantu alam sekitar kita.

Selain itu, boleh juga cari brand yang well known yang tulis “Unbreakable”. Walau harga agak ‘keras’ tapi insya-Allah tahan lama. Yang ini dari jenama Arnold Palmer (klik SINI untuk link pembelian di LAZADA.

Semoga bermanfaat

Sumber: Syfq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *