(VIDE0) ‘Mat M0tor’ T0l0ng Abang P0LlS ViraI di Media Sosial, buat Netizen Terh4ru…

Kebiasaannya kita akan menyaksikan mat motor atau mat rempit lari daripada pihak berkuasa terutamanya p0lis ketika sekatan jalan raya.

Namun kali ini lain jadinya apabila satu video yang tular di TikTok sejak semalam menyaksikan dua orang mat motor membantu seorang anggota p0lis trafik.

Sebuah video yang dimuat naik oleh @durianbrothers di aplikasi Tikt0k menunjukkan seorang anggota p0lis telah dibantu oleh dua orang penunggang motosikal.

Difahamkan motosikal anggota p0lis tersebut meng4lami masalah, kedua-dua penunggang motosikal itu dilihat menolak dari belakang menggunakan kaki bagi membantu anggota p0lis tersebut.

Rata-rata orang ramai yang menyaksikan klip video tersebut memuji t1ndakan yang dilakukan oleh dua pemuda tersebut dan menyatakan kejadian tersebut boleh dijadikan contoh yang baik.

“P0lis pun dah cakap, p0lis dan masyarakat berpisah tiada. Mereka jaga keharmonian negara, jadi kita sebagai masyarakat ini lah masa kita untuk membantu,” jelas Cikgu Mu HD.

“Kalau kita berbuat baik kepada orang lain, maka ganjarannya cukup besar. Alhamdulillah, tengok video ni rasa macam p0lis dan masyarakat cukup rapat,” jelas Issey Ciku3.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Sumber: – K! ONLINE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *