[Vide0] “Ya Allah, Ksiannya..” – lsteri S4rat HamiI Mer0nta2 Kesak1tan, Drita Akibat Dislhir.

Gara-gara sifat h4sad dngki, seorang usahawan wanita dipercayai menjadi mngsa slhir pihak tertentu sehingga berdepan pender1taan apatah lagi sedang s4rat h4mil dengan usia kandvngan sembilan bulan.

Menerusi beberapa perkongsian di laman Instagram, wanita dikenali sebagai Ezzah Nellysa itu memu at naik video memaparkan dirinya mer0nta-r0nta men4han k3$ak1tan ketika dirwat oleh seorang ustaz.

Menurut usahawan bisnes kafe itu, dia kini berserah semuanya pada Allah SWT dan cuba bersangka baik dengan uj1an dilalui dengan penuh kuat serta reda.

https://www.instagram.com/p/CbRg1SBJwXE/?utm_source=ig_embed&ig_rid=9a3f29aa-d8da-40df-93de-553695e700c7

“Ya Allah, anakku, banyak sangat yang kamu sudah lalui selama hampir 9 bulan kamu berada di dalam perut mommy..

“Syukur kepada Allah yang mommy tak melalui this alone. Memang tak ku at, hampir nak give u.p mninggaIkan semuanya, kadang-kadang ma rah tanya apa saIah aku sebenarnya.

“Tapi semalam betul-betul buat ku tersedar, Allah hanya menurunkan uj1an buat mereka yang mampu. Dan Allah nak tengok kita redha atau tak.

“Sekarang ni mommy redha apa pun, dan mommy serahkan semua kepadaNya. Dan hanya kepadanya kita bergntung,” tulisnya yang hamil anak ketiga.

Ezzah berkata, dia meminta orang ramai mengambil pengajaran daripada kisahnya selain berterima kasih kepada mereka yang menitipkan doa pada malam Nisfu Syaaban lalu.

Esoknya jumpa Iipan nak masuk kedai

“Ambillah pengajaran dari cerita mommy ni untuk kita sentiasa perbaiki diri dan bersngka baik pada Allah, siapa buat, kenapa buat or apa tujuan semua kita jngan fikir.

“Terima kasih buat yang mendoakan mommy juga, malam nisfu syaaban tu tak st0p mommy dapat doa dari you guys yang mommy memang takkan dapat pernah baIas. Mommy doakan yang baik semua berbaIik pada you guys,” katanya.

Sebelum ini, suami Ezzah iaitu Afiq Zulkifly pernah berkongsi bahawa isterinya s.ukar untuk tidur dan kerap mengalami mimpi nger1 selain terjumpa beberapa ‘barang’ di luar kafe mereka.

Banyak jumpa syiling berse pah.

Bu.ntu dengan situasi berkenaan, Afiq menjelaskan mereka hanya mencari rezeki untuk membesarkan anak-anak dan memohon maaf kepada pihak tertentu sekiranya terdapat sebarang kekhiIafan dilakukan sebelum ini.

“Lepas ayah mertua baca doa dgn izin Allah. Allahuakbar Betul2 dia tunjukkan. Bngkusan pad (tuaIa wanita) berisi duit syiling ja.rum dan ranting bersama dgn nota “Neli tutup” staff jumpa kat belakang kedai.

“Ya Allah kedai kami ni tak hebat mana pun. Cari rezeki halal nak besarkan anak2. Dalam neli cafe ni ada berpuluh vendor sama2 cari rezeki nak sara hidup.

“Jnganlah gnggu kami. Sy minta ma af dari hujung rambut sampai hujung kakl kalau ada sesiapa yang kami pernah ters1nggung kan perasaan,” ujarnya.

Video:

Rata-rata netizen meluahkan rasa kas1han melihat k3$ak1tan dihadapi wanita tersebut dan mendpakan agar Ezzah sekeluarga dilindungi serta dipermudahkan segala urusan.

Ya Allah sampai macam ni sekali

Sumber: Instagram Ezzah Nellysa & Afiq Zulkifly, omm

Sumber : DBONGKAR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *