Viral Cikgu Cantik Dapat 15 Surat Cinta & Pick-Up Line Comel Dari Murid Sekolah

Seorang guru atau cikgu pasti akan berhadapan dengan bermacam karenah anak-anak muridnya setiap hari kerana setiap murid mempunyai perangai masing-masing yang terkadang sukar diduga. Menjadi seorang cikgu yang cantik juga pasti akan menarik perhatian murid dan silap haribulan bapa murid juga terpikat.

Terkini, seorang guru yang cantik dikenali sebagai cikgu Zulaikha telah menarik perhatian ramai selepas perkongsiannya bahawa dia telah menerima 15 pucuk surat cinta berserta pick-up line daripada beberapa anak muridnya.

Cikgu cantik dan cikgu hensem yang jadi viral bukanlah perkara baru, ini kerana sebelum ini ada juga guru yang turut menarik perhatian netizen kerana kecantikannya dan juga peribadinya yang dimiliki sehingga menjadikan cikgu tersebut disayangi ramai anak-anak muridnya di sekolah.

Walau bagaimanapun, perkara ini berbeza dengan apa yang telah berlaku terhadap cikgu Zulaikha apabila dia menerima 15 surat cinta daripada anak muridnya selepas menjalani latihan mengajar di dua buah sekolah rendah semenjak bulan Mac lalu.

Melalui laporan Mstar, cikgu Zulaikha merasa amat kagum dengan keberanian salah seorang anak muridnya yang belajar di sebuah sekolah di Negeri Sembilan. Siapa sangka murid sekolah rendah juga berani meluahkan rasa cinta kepada guru melalui surat cinta.

Ini bukan pertama kali dapat, kalau campur dua sekolah total 15 surat. Tapi setiap kali dapat surat cinta saya rasa kelakar dan terharu jugalah sebab murid-murid minat dan suka dengan saya.

Saya tak ambil serius pun sebab mereka masih budak-budak lagi dan tak tahu apa-apa. Walaupun ayat murid-murid tu macam kurang sopan tapi mereka masih lagi hormat saya sebagai guru.


Saya kagum sebab kecil-kecil lagi dah berani bagi saya surat dan pandai menulis pantun. Mula-mula tu terkejutlah tapi lepas baca surat tu saya tergelak non stop. Surat tu kelakar. Dia siap sellotape kertas tu jadi panjang. Setiap kali terserempak dengan saya dia akan salam saya dan beri senyuman lebar.

Jumaat 9 Julai adalah last day saya mengajar. Dia datang dan salam saya sebelum balik, lama dia lambai dekat saya. Sedih pula nak berpisah dengan dia dan murid-murid lain.

Sumber : Twitter Cikgu Zulaikha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *