#VIRALWarga emas OKU diragut, polis bantu sorong kerusi roda buat laporan di balai

menerusi Facebook Polis Diraja Malaysia mengenai beberapa anggotanya yang membantu mangsa ragut telah tular di media sosial.

Anggota Balai Polis Lebuh Pantai dan Unit Rondaan Bermotosikal, Ibu Pejabat Polis Daerah Timur Laut, Lans Koperal Nashrul Sekon, Lans Koperal Mohd Yunus Mohd Ghani dan Konstabel Mohd Iqbal Nafeez Halmi patut diberi penghargaan apabila membantu seorang lelaki warga emas kelainan upaya (OKU) dengan menyorong kerusi rodanya menuju ke balai polis.

Bantu mangsa ragut
Menurut makluman yang disertakan sumber, lelaki warga emas itu telah diragut dan mahu pergi ke balai polis untuk membuat laporan berhubung kejadian tersebut

Syukur dan syabas buat anggota bertugas.

Mereka mengucapkan terima kasih diatas bantuan yang tidak terhingga kepada masyarakat serta menunjukkan contoh yang baik untuk semua.

Salute & terima kasih PDRM

Takde otak betul peragut tu

Tak sampai sejam suspek ditangkap
Disamping itu, menerusi komen di video yang dimuat naik ke laman Facebook PDRM, salah seorang anggota polis yang terlibat menyatakan bahawa kurang dari sejam sahaja pihak berkuasa sudah berjaya menangkap suspek kes ragut terbabit.

Mereka juga telah menguruskan lelaki OKU tersebut dalam mendapatkan rawatan di hospital kerana mengalami kecederaan akibat kejadian ragut yang menimpanya.

Sumber: Polis Diraja Malaysia (PDRM)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *