Kali ni Cik Puan Gojes sp0nser cat bangunan sekolah, baru semangat adik-adik nak datang sekolah

Cik Puan Gojes atau lebih popular dengan gel4ran CPG iaitu seorang guru yang berkhidmat di salah satu sekolah di baling, kedah. Usaha murni CPG dalam membantu murid2 sekolahnya yang mempunyai masal4h amatlah dipuji oleh masyarakat.

CPG yang juga merupakan seorang personaliti popular, menghulurkan bantuan kepada murid-murid yang kurang bernasib baik itu Walaupun Kadang2 ada yang tidak setuju dengan pended@hannya yang dikatakan seolah2 memaIukan pelajar yang diberi bantuan itu.

Terkini, melalui aplikasi Tik Tok miliknya, CPG telah memuatnaik sebuah video yang memaparkan beberapa buah sekolah yang diberikan sumbangan untuk mengecat bangunan sekolah supaya menjadi lebih ceria dan sedap dipandang mata.

Menurut beliau, sekolah itu diberikan nafas baru supaya para pelajar dan guru-guru yang berada di sekolah itu mendapat semangat baru dan penggunaan warna yang warna warni itu akan menimbulkan em0si yang ceria apabila melihatnya.

Menjengah ke ruangan komen pula ramai netiizen yang memuji usaha murni yang dilakukan oleh CPG dan memuji penggunaan warna yang dilihat menceriakan lagi sekolah tersebut. Idea yang sangat bernas.

Komen Netizen:

 


Sumber: Tiktok cikpuangojes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *